Άρθρα Nutrilab
Η απομόνωση της βιταμίνης C ή του ασκορβικού οξέως (όπως είναι η επιστημονική ονομασία της) έγινε το 1928 από τον Ούγγρο νομπελίστα Szent-Gyorgyi. Η βιταμίνη C συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές και πιο σημαντικές βιταμίνες που περιέχουν οι τροφές φυτικής προέλευσης. Είναι η πιο σημαντική διότι η παντελής έλλειψή της από…
Η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τις νέες πλέον «επιδημίες» του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οφείλουμε, να θέσουμε βασική μας προτεραιότητα την ενασχόλησή μας με τους τομείς της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η σωστή επιλογή τροφών στο καλάθι των αγορών μας, ενώ…
Τα συμπτώματα που προκαλούνται από την υπογλυκαιμία είναι συνάρτηση τόσο των επιπέδων του σακχάρου του αίματος όσο και της ταχύτητας με την οποία αυτό πέφτει. Σε μη χρόνιες καταστάσεις διακρίνονται σε οξέα και υποξέα. Τα οξέα συμπτώματα παρουσιάζονται περισσότερο σε περιπτώσεις Διαβήτη τύπου Ι όταν υπέρβαίνει ο ασθενής τη δόση…
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα ή μειωμένη ικανότητα αφομοίωσης της λακτόζης, η οποία είναι το κυρίαρχο σάκχαρο του γάλακτος. Αυτή η ανικανότητα προκύπτει από την έλλειψη του ενζύμου της λακτάσης, το οποίο παράγεται κανονικά από τα κύτταρα του λεπτού εντέρου και φυσιολογικά διασπά τη λακτόζη, επιτρέποντας την πέψη…