Άρθρα Nutrilab
Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια πως η άσκηση προκαλεί έντονη εφίδρωση που, αν δεν εξισορροπηθεί με την απαραίτητη πρόσληψη υγρών, μειώνει την αθλητική απόδοση. Ο κίνδυνος αυτός είναι ιδιαίτερα αυξημένος την περίοδο που διανύουμε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Θερμικές διαταραχές, ακόμα και θερμοπληξία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους.…
Σήμερα τα ψάρια ταξινομούνται σε 4 ξεχωριστές κατηγορίες. Τα αφετοχυώδη ήταν τα προϊστορικά ψάρια που αποτελούσαν τα πρώτα ψάρια με γνάθο, η οποία εξελίχθηκε από τα πρώτα βραγχιακά τόξα. Οι χονδριχθύες που έχουν σκελετό αποτελούμενο από χόνδρους ή χόνδρινες πλάκες, όπως είναι τα σελάχια και οι καρχαρίες. Η τρίτη κατηγορία…
Πλιγούρι Το πλιγούρι ή χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι είναι ένα δημητριακό με το οποίο τα παλαιοτέρα χρόνια επειδή δεν υπήρχε εύκολα ρύζι διαθέσιμο το αντικαθιστούσαν στα φαγητά αντί αυτού το πλιγούρι. Για παράδειγμα, τα φαγητά όπως οι σούπες, τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, μαγειρευόταν με πλιγούρι τα παλιά χρόνια.…
Photo: Kωνσταντίνος Παπουτσάς: Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας: Καθηγητής Spinning Εισαγωγή H έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η παχυσαρκία τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελούν ως το υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Επακόλουθο, της νοοτροπίας αυτής των αναπτυγμένων χωρών, είναι η αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τα…