Άρθρα Nutrilab
Πλιγούρι Το πλιγούρι ή χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι είναι ένα δημητριακό με το οποίο τα παλαιοτέρα χρόνια επειδή δεν υπήρχε εύκολα ρύζι διαθέσιμο το αντικαθιστούσαν στα φαγητά αντί αυτού το πλιγούρι. Για παράδειγμα, τα φαγητά όπως οι σούπες, τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, μαγειρευόταν με πλιγούρι τα παλιά χρόνια.…
Photo: Kωνσταντίνος Παπουτσάς: Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας: Καθηγητής Spinning Εισαγωγή H έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η παχυσαρκία τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελούν ως το υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Επακόλουθο, της νοοτροπίας αυτής των αναπτυγμένων χωρών, είναι η αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τα…
Η απομόνωση της βιταμίνης C ή του ασκορβικού οξέως (όπως είναι η επιστημονική ονομασία της) έγινε το 1928 από τον Ούγγρο νομπελίστα Szent-Gyorgyi. Η βιταμίνη C συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές και πιο σημαντικές βιταμίνες που περιέχουν οι τροφές φυτικής προέλευσης. Είναι η πιο σημαντική διότι η παντελής έλλειψή της από…
Η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τις νέες πλέον «επιδημίες» του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οφείλουμε, να θέσουμε βασική μας προτεραιότητα την ενασχόλησή μας με τους τομείς της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η σωστή επιλογή τροφών στο καλάθι των αγορών μας, ενώ…